Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 mai 2023

Noutati plantate in mai 2023

 Callicarpa bodinieri este unul dintre cei mai spectaculoși arbusti decorativi prin fructe care înveselește grădina prin inflorescențele sale colorate în mov strălucitor. În timpul verii apar florile mici, de culoare violacee roz, iar fructele, sub forma unor boabe, atrag păsările. Este foarte potrivit pentru parcuri și grădini. Rezistă bine la dăunători și îngheț.

 Necesar lumină: va fructifica abundent dacă este amplasată la lumină dar se dezvoltă și în condiții de umbră parțială.

Necesar apă: se udă regulat, dar în cazul temperaturilor mai ridicate, udările se sporesc.

Tipul de sol: amplasați Callicarpa pe un sol bogat, argilos, bine drenat. În momentul plantării aplicați o cantitate generoasă de compost.



Necesar fertilizare: aplicați lunar pe perioada de creștere un îngrășământ lichid echilibrat.









Arțar Palmatum Atropurpureum



Acer palmatum Katsura




Iasomia de iarna (Jasminum nudiflorum)





Spre sfarsitul lunii ianuarie, inceputul lunii februarie , cand primele raze de soare incearca in zadar sa incalzeasca pamantul , de sub zapada incep sa se vada primii boboci ai iasomiei cu flori galbene , care-si merita pe deplin titulatura ,,de iarna". Cu structura sa aparent fragila , Jasminum nudiflorum reuseste sa ne incante prin multitudinea de flori galbene , intr-un moment in care ghioceii par inca speriati de frigul de fara planta poate fi cultivata singura necesitand suport de sustinere sau in grup , formand rabaturi.
  HOSTE
SENECIO CINERARIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu