1.PAR UNTOASA HARDY
Par Untoasa Hardy este un par de toamna frantuzesc, cunoscut de 200 de ani. Polenizatori: Williams, Favorita lui Clapp, Williams Rosu. Pom de vigoare mare, produce mult si constant. Tulpina este puternica cu o coroana ramificata. Are o inaltime la maturitate de aproximativ 2-3 m si prefera zonele insorite.
Frunzele sunt semi-lucioase cu o forma ovata intr-o culoare de verde inchis. Perioada de inflorire a Parului Untoasa Hardy este in luna Aprilie. Florile sunt parfumate si albe. Fructele sunt mari, aproximativ 200g, cu o forma conica alungita. Fructele coapte au o nuanta ruginie. Pulpa este de culoare alb-verzuie, semidensa, suculenta, dulce, usor acidulata si cu gust bun. Perioada de coacere 20 Septembrie-10 Octombrie. Este un soi foarte rezistent la temperaturile scazute.
Pe langa gustul delicios al perelor benefiziezi si de un aport crescut de proteine, vitamine si minerale cultivand Par Untoasa Hardy.100 g pere contin 10-20 g hidrati de carbon, care dau organismului intre 40-80 de calorii. 100 g pere proaspete contin 4,42 potasiu, 0,43 sodiu, 0,45 calciu, 0,73 magneziu si 0,07 fie
Pe langa gustul delicios al perelor benefiziezi si de un aport crescut de proteine, vitamine si minerale cultivand Par Untoasa Hardy.100 g pere contin 10-20 g hidrati de carbon, care dau organismului intre 40-80 de calorii. 100 g pere proaspete contin 4,42 potasiu, 0,43 sodiu, 0,45 calciu, 0,73 magneziu si 0,07 fie
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu