Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 februarie 2019

PERII DIN GRADINA

1.PAR UNTOASA HARDY






Par Untoasa Hardy este un par de toamna frantuzesc, cunoscut de 200 de ani. Polenizatori: WilliamsFavorita lui Clapp, Williams Rosu. Pom de vigoare mare, produce mult si constant. Tulpina este puternica cu o coroana ramificata. Are o inaltime la maturitate de aproximativ 2-3 m si prefera zonele insorite.
Frunzele sunt semi-lucioase cu o forma ovata intr-o culoare de verde inchis. Perioada de inflorire a Parului Untoasa Hardy este in luna Aprilie. Florile sunt parfumate si albe. Fructele sunt mari, aproximativ 200g, cu o forma conica alungita. Fructele coapte au o nuanta ruginie. Pulpa este de culoare alb-verzuie, semidensa, suculenta, dulce, usor acidulata si cu gust bun. Perioada de coacere 20 Septembrie-10 Octombrie. Este un soi foarte rezistent la temperaturile scazute.
Pe langa gustul delicios al perelor benefiziezi si de un aport crescut de proteine, vitamine si minerale cultivand Par Untoasa Hardy.100 g pere contin 10-20 g hidrati de carbon, care dau organismului intre 40-80 de calorii. 100 g pere proaspete contin 4,42 potasiu, 0,43 sodiu, 0,45 calciu, 0,73 magneziu si 0,07 fie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu