Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 februarie 2019

VISIN PRODUCTIV DE ERD

VISIN PRODUCTIV DE ERD



-mărimea fructului este mijlocie (5 g),  de formă sferică
-pulpa roşie, neaderentă la sâmbure, gustoasă
-este un soi resisten la boli si daunatori, dar si la inghet
Descriere:
Visinul Abundent de Erd este un pom fructifer care rodeste din abundenta si regulat. Coroana visinului este de tip piramidal, iar mugurii fructiferi sunt pe buchetele de mai.
Fructul de visin Abundent de Erd este mare (5-6 gr), avand o culoare de rosu inchis. Pulpa visinei este bordo inchis si se foloseste in special pentru industializare, dar si pentru consum in stare proaspata, avand un continut complex ridicat, bogat in vitamine si elemente nutritive. Visinele Abundent de Erd se pot recolta de la mijlocul lunii iunie pana la sfarsitul lunii. 
SCHEMA TRATAMENTE
1.Perioada: Repaus vegetative iarna si primavara
Se foloseste Funguran (30g) pentru combaterea Rapanului si Focul bacterian al rozaceelor
Se foloseste Confidor Oil (100ml) pentru combaterea afidelor
2.Perioada: Inceput inflorit: atunci cand mai bine de 20% din flori sunt deschise
Se foloseste Rovral (10ml) pentru combaterea viespii frunzelor
Se foloseste BRAVO 500 SC (20 ml) pentru a combate Patarea rosie, Monilioza, Basicarea frunzelor.
Se foloseste CALYPSO 480 SC (2ml) pentru a combate Viermele prunelor, Paduchele cenusiu, Viespele prunului, Viespea semintelor de prun, Musca cireselor
3. Perioada: Cand mai mult de 20% din flori se scutura:
Se foloseste DITHANE M-45 (20g / 10 l  apa) pentru a combate Rapanul, Monilioza fructelor, Basicarea frunzelor de piersic, Patarea rosie a frunzelor de prun, Ciuruirea frunzelor de cais.
Se foloseste KARATE ZEON sau Calypso 480 SC (2ml) pentru a combate Musca cireselor, Viermele prunelor, Viespea samburilor, Viespea prunelor, Paduchele verde, Molia oriental, Omida paroasa.
4.Perioada: Decada I – II MAI
Se foloseste DITHANE (20g/ 10 l) pentru a combate Rapanul, Monilioza fructelor, Basicarea frunzelor de piersic, Patarea rosie a frunzelor de prun, Ciuruirea frunzelor de cais.
Se foloseste ACTARA 25 WG (1.5g) pentru a combate Viespea prunului, Paduchele verde, Afidele
Se foloseste MOSPILAN 20 SG (1.5 g)  pentru a combate Paduchele din San Jose
5. Perioada: DECADA III MAI – I IUNIE
Se foloseste DITHANE M-45 (20g / 10 l  apa) pentru a combate Rapanului, Monilioza fructelor, Basicarea frunzelor de piersic, Patarea rosie a frunzelor de prun, Ciuruirea frunzelor de cais.
Se foloseste KARATE ZEON sau  Calypso 480 SC  (2ml) pentru a combate Musca cireselor, Viermele prunelor, Viespea samburilor, Viespea prunelor, Paduchele verde, Molia oriental, Omida paroasa.
6.Perioada: DECADA II – III IUNIE
Se foloseste KARATE ZEON (2ml)  pentru a combate Musca cireselor, Viermele prunelor, Viespea samburilor, Viespea prunelor, Paduchele verde, Molia oriental, Omida paroasa.
Se foloseste TOPSIN sau Dithane (10g) pentru a combate Patarea frunzelor si Monilioza fructelor.
7.Perioada: DECADA I – II IULIE
Se foloseste DECIS MEGA 50 EW sau Actara WG 25  (2ml) pentru a combate Viermele prunelor, Paduchele verde, Musca cireselor.
Se foloseste TOPSIN (10g)  pentru a combate Patarea frunzelor siMonilioza fructelor
8. Perioada: DECADA III IULIE – I AUGUST
Se foloseste TOPSIN  (10g) pentru a combate Patarea frunzelor si Monilioza fructelor
Se foloseste KARATE ZEON (2ml) pentru a combate Musca cireselor, Viermele prunelor, Viespea samburilor, Viespea prunelor, Paduchele verde, Molia oriental, Omida paroasa
Generalitati:
LA PRUN – dupa tratamentul nr. 2 se mai aplica un tratament la 10 zile pentru combaterea viespei semintelor de prun folosind Calypso 480 SC – selective pentru albine.
LA CIRES SI VISIN – cand sunt in parga, se va executa un tratament cu Calypso 480 SC – 2 ml, sauActara WG 25 , pentru combaterea mustei cireselor .
PENTRU COMBATEREA MONILIOZEI – se recomanda un tratament dupa recoltat, inainte de caderea frunzelor, cu CHAMP (30 g), sau FUNGURAN si MERPAN (20 g), sau Dithane (20 g).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu