Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 februarie 2019

PIERSIC REDHAVEN

Piersic  Redhaven






 este un soi autofertil, cu productivitate medie spre ridicata, ce intra pe rod din al 2-lea an de la plantare. Poate asigura productii constante timp de 10-15 ani. Amplasarea piersicilor se face numai pe expozitii sudice sau sud vestice.
Piersicul Red Heaven fructifica pe ramuri mixte cu lungime de 40-60 cm, ramuri care sunt purtatoare de multi muguri de rod asezati in grupuri, de obicei cate trei, din care unul vegetativ, ceea ce implica rarirea fructelor dupa caderea fiziologica din Iunie.
Inflorirea este spectaculoasa si dureaza 10-14 zile, florile fiind de tip rozaceu. Fructele sunt sferice, usor asimetrice, neaderente la sambure, cu o greutate medie de 150 gr, foarte rezistente la transport. Culoarea este galben auriu - rosu carmin.
Sistemul radicular este foarte bine dezvoltat, orientate majoritatea relativ paralel cu suprafata solului si cateva din ele patruzand pe vertical, la adancimi mari. Prefera soluri  mijlocii, lutoase, luto-nisipoase. Solul ar trebui sa fie adanc, fertil si permeabil. Tolereaza un pH cuprins intre 5.7 si 7.5.
Perioada de maturare: luna iulie. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu